Het Calimerocomplex bij Projectors

Spirit of the Woods
Ken je Calimero nog?

Het schattige zwarte kuikentje met de gebroken eierdop op zijn hoofd die leeft in een gezin met gele kuikens. Zijn slagzin is mogelijks nog bekender dan het tekenfilmfiguurtje zelf: “zij zijn groot en ik is klein, dat is niet eerlijk”.

Hij heeft vele harten gestolen, dat kleine kuikentje dat op ontdekkingstocht trekt in de grote wereld en steeds opnieuw verstrikt geraakt in emotioneel drama. Hij voelt zich klein in vergelijking tot de anderen.

Wat als we nu eens spelen met de woorden in de zin van Calimero, dan zou het kunnen klinken als:

Zij hebben tonnen energie en zijn productief, ik heb zo weinig energie en moet vaak rusten, dat is niet eerlijk.

Zij bouwen in no time een succesvolle business, ik geraak maar niet vooruit, dat is niet eerlijk.

Zij kunnen initiëren, ik moet op de uitnodiging wachten, dat is niet eerlijk.

Zij mogen de hele nacht knus in de armen van hun partner liggen, ik moet alleen slapen, dat is niet eerlijk.

En zo zijn er nog wel enkele…

 

Wat hebben Calimero en Projectors gemeenschappelijk?

Projectors voelen zich zo vaak klein en tekortgedaan in vergelijking tot Generators en Manifesting Generators. Waarom toch?

Wij zijn hier om een nieuwe wereld in te leiden en daarom zijn we uitgerust met een specifiek systeem dat zich niet thuis voelt in het collectieve systeem van de Generator wereld. Jij bent hier om een nieuwe manier van leven en werken te introduceren en daarin de energietypes te gidsen en te begeleiden. Dat kan je nooit doen als je jezelf blijft vergelijken en neerhalen.

Vul nu eens jouw persoonlijke Calimero zinnetjes in.

Wat maakt dat jij jezelf klein, misbegrepen, tekortgedaan, niet serieus genomen,… voelt?

Wanneer herken je dit gedrag bij jezelf?

 

Langs de andere kant…

Er is ook een keerzijde aan het verhaal. In de perceptie van anderen komt Calimero wel eens over als een irritant ettertje dat alles altijd beter weet. Er komt veel wijsheid uit zijn snaveltje, maar doordat hij zich op dat moment groot maakt en betweterig overkomt, stoot hij anderen af. Waardoor hij zich dan weer niet gehoord, niet erkend en dus tekort gedaan voelt.

Ook dit is een herkenbaar patroon bij Projectors.

Wanneer maak je je groot?

Welke Calimero gedrag vertoon je dan? (bvb overdreven bewijsdrang, het leven te serieus nemen, altijd sterk zijn, je wijsheid ongevraagd delen,…)

 

Stap uit je Calimeroverhaal

Het Calimerocomplex is vaak voorkomend in onze maatschappij. We lijden er allemaal wel eens aan.  Het is inherent aan onze conditionering en hoe we hebben leren omgaan met de wereld. Het is vooral een signaal van gebrek aan bewustzijn en zelfvertrouwen. En net daar ligt dan ook de sleutel om eruit te stappen.

  • Herken het moment waarop je in Calimero gedrag schiet. Met zelfbewustzijn en een goede dosis zelfrelativering kan je dit patroon doorbreken.
  • Ken je eigen krachten, sterktes en valkuilen. Iemand anders kan je niet klein of groot maken. De ander raakt iets in jou waar je aandacht aan mag geven.
  • Zoek naar het diepere verlangen in jou dat wil gezien worden. Waarom geloof jij dat een Generator ‘groter’ is dan een Projector? Hoe kan je dat verlangen op de Projector wijze in jouw leven brengen ?